Respectarea unei diete sănătoase și echilibrate, care să răspundă nevoilor viitoarelor mame și copiilor, este indispensabilă pentru o sarcină liniștită.
Respectarea unei diete sănătoase și echilibrate, care să satisfacă nevoile viitoarelor mame și copiilor, este indispensabilă pentru o sarcină liniștită: de fapt, obiceiurile alimentare pe care le adoptăm în aceste nouă luni stau la baza frumuseții și sănătății mamei și a copilului.
Nu este un secret faptul că alcoolul trebuie evitat în timpul sarcinii.
Studiile nu au dezvăluit dacă există sau nu un nivel minim de consum tolerat de băuturi alcoolice care are consecințe asupra fătului, din acest motiv toți medicii sunt de acord să sfătuiască viitoarele mame să evite complet consumul de alcool, chiar dinainte de concepție, dacă planificăm o sarcină.
Consumul de băuturi alcoolice în cele nouă luni de sarcină predispune multe probleme, chiar grave: pierderea în greutate la naștere, malformații, întârzieri în dezvoltarea creierului, deci este mai bine să nu-ți asumi riscuri, pentru că fiecare picătură de alcool consumată în lunile de sarcină ajunge și la făt.
În mod similar, ideea potrivit căreia consumul de bere poate crește producția de lapte în vederea alăptării viitoare nu are nici o bază științifică.
Cât despre cafea, discuția este puțin mai complicată.
În general, aportul de apă plată, sucuri de fructe 100% și ceaiuri de plante ar trebui să fie preferate oricărei cafele și băuturi carbogazoase sau zaharoase.
Cu toate acestea, ca întotdeauna când vine vorba de sarcină, cuvântul cheie este echilibru: cafeaua consumată în doze moderate, una sau două căni pe zi, nu pare să afecteze creșterea fătului sau să aibă consecințe asupra sarcinii.
Dacă totuși vrem să fim precaute, limităm și consumul de băuturi zaharoase carbogazoase. Dacă ginecologul nostru ne îndeamnă să nu consumăm deloc băuturi pe bază de cofeină, putem opta pentru cafea sau ceaiuri decofeinizate și ceaiuri din plante.