Nu uitați să aveți grijă la alimentație, deoarece oferă componentele esențiale care vor permite copilului dumneavoastră să crească sănătos.
Nu uitați să aveți grijă la alimentație, deoarece oferă componentele esențiale care vor permite copilului dumneavoastră să crească sănătos.
Știm că în timpul sarcinii viitoarele mame iau în greutate, atât pentru creșterea fătului și a placentei, cât și pentru creșterea unor organe materne, cum ar fi uterul și sânul. O parte din greutate este dată și de rezervele care se acumulează și care vor fi consumate în timpul alăptării.
Putem schematiza creșterea în greutate în acest fel:
O femeie de înălțime medie care are o greutate normală crește de la 9 la 12 kg.
O femeie care este subponderală crește de la 12 la 15 kg.
În timp ce o femeie care este supraponderală crește de la 7 la 10 kg.
Câteva reguli și alegerea unei alimentații de calitate sunt pașii esențiali pentru a asigura sănătatea și hrănirea pentru viitoarea mamă și copilul ei.
Trebuie să existe 2-3 porții de legume fierte sau crude bine spălate și 2 porții de fructe spălate sau decojite în fiecare zi. Legumele și fructele sunt bogate în vitamine și minerale, care sunt esențiale pentru dezvoltarea normală a copilului.
Trebuie să mâncați proteine (carne slabă, pește, ouă, dar și leguminoase), acestea sunt bazele de dezvoltare ale organelor copiilor.Există și proteine în lapte și brânză, dar atenție, deoarece aceste alimente conțin și grăsimi. Prin urmare, alegem lapte degresat și brânzeturi cu conținut scăzut de grăsimi.
Inevitabil veți mânca amidon (paste, pâine, orez, cereale) și zaharuri (dulciuri), acestea nu ajută la dezvoltare. Nu exagerați.
De asemenea, veți mânca inevitabil și grăsimi, prezente în alimente cum ar fi condimentele, dar și în alimente complexe precum lapte, brânză, ouă și carne
Amintiți-vă că amidonul, zaharurile și grăsimile dau energie, dar dacă mâncăm mai mult decât este necesar, ne pot îngrășa.
Excesul de amidon, zaharuri și grăsimi din dietă contribuie, de asemenea, la apariția diabetului gestațional.
Amintiți-vă că digestia în sarcină încetinește. Mâncați mai puțin și mai des.
Dacă digestia este deosebit de lentă, nu vă culcați imediat după masă, ci faceți un exercițiu simplu într-o poziție verticală, cum ar fi mersul. „O sută de pași după mâncare” îi va face bine și bebelușului..
Dacă există deficiențe nutriționale, este posibil ca medicul ginecolog, evaluând nevoile dumneavoastră specifice, să vă sfătuiască, pe lângă acid folic, să luați și suplimente de vitamine și minerale echilibrate pentru femeile însărcinate.