Prima vizită la medic, după ce ați aflat că sunteți însărcinată, trebuie făcută cât mai repede posibil.
Prima vizită la medic după ce aţi aflat că sunteţi însărcinată, trebuie făcută cât mai repede posibil. Necesitatea unei întâlniri timpurii cu medicul este motivată de faptul că viitoarea mamă trebuie să ceară multe informații. În plus, medicul trebuie să evalueze dacă există probleme.
În prezența unor dificultăți sau patologii, medicul va putea planifica tratamentul individual cel mai potrivit pentru rezolvarea problemelor specifice. În timpul primei vizite, pe lângă culegerea datelor, va fi evaluată greutatea, tensiunea arterială, vi se vor pune întrebări cu privire la sănătatea dumneavoastră și a viitorului tată. Vi se vor solicita analize de sânge și urină: grupa sanguvnă, glicemia, anticorpi, teste HIV, sifilis, rubeolă, toxoplasmoză și citomegalovirus.
Funcția ficatului și a rinichilor va fi evaluată. În cazuri speciale, medicul poate solicita teste suplimentare. Vi se vor oferi informații despre posibilitățile de diagnostic prenatal al sindromului Down sau Trisomiei 21. Se va efectua o ecografie pentru a determina, în cazuri de incertitudine, vârsta gestațională, tipul sarcinii, activitatea cardiacă a fătului și, de asemenea, posibilitatea de a da naștere la gemeni.
Viitoarea mamă poate alege să își monitorizeze sarcina în structurile sistemului național de sănătate, cum ar fi medicii de familie, clinicile și spitalele, dar și în mediul privat sau la ginecologul ei.
În cazuri particulare, pentru așa-numitele sarcini cu risc ridicat, aceste structuri îl vor direcționa către spitale de nivel III, capabile să garanteze tratamentele de specializate.
Amintiți-vă: dacă nu aveți probleme de sănătate, sarcina dumneavoastră. este un eveniment fiziologic, care are toate resursele pentru o evoluție pozitivă.
Nu uitați: chiar și în timpul sarcinii, medicul de familie poate să vă ajute și să vă sfătuiască.